גיוס מימון לסטרטאפים ממקורות ממשלתיים

ליווי להשגת מימון ממקורות ממשלתיים

מדינת ישראל ידועה בכל העולם כ- start-up nation.

יחסית לגודלנו אנחנו נמצאים בצמרת העולמית של זוכי פרס נובל, יזמים, מבצעי אקזיט ומארחים מרכזי פיתוח של תאגידים רב לאומיים.
ישראל מובילה את מדינות ה OECD בהשקעות במחקר ופיתוח ביחס לגודל הכלכלה. יש לנו את 8200 ואוניברסיטאות מעולות ומדינה ענייה במשאבי טבע אבל עשירה באנשים עם אופי יזמי שכמו מים מתוך סלע יודעים למצוא דרכים ופתרונות יצירתיים.

לא כולם יודעים שחלק לא מבוטל מההצלחה הזאת קשורה בתמיכה ממשלתית במחקר ופיתוח באמצעות רשות החדשנות שבעבר נקראה לשכת המדען הראשי. זהו גוף ממשלתי שתומך ביזמים וחברות שעושים מחקר ופיתוח טכנולוגי באמצעות מענקים, קידום שיתופי פעולה ותיקון כשלי שוק בתחומים טכנולוגיים שבהם קיים קושי לגייס השקעות ממקורות פרטיים (בנקים או אקוויטי) – למשל תחומים שבהם האתגרים הטכנולוגיים גדולים, משך הזמן עד למוצר ארוך, כאשר נדרש חינוך שוק או כדי לעודד חדשנות ויזמות במגזרים שמסורתית מעורבים פחות בstart-up nation. בהתאם, הרשות מפעילה מגוון של מסלולי תמיכה בהתאם לסוג המיזם, התחום הטכנולוגי או רמת הסיכון

תוכלו לקרוא על העיקריים שבהם כאן

גיוס מימון ממקורות ממשלתיים

המשמעות היא שרשות החדשנות לא רוצה ולא יכולה להתחרות בהשקעות פרטיות, ושאמות המידה לפיהן היא בוחנת מיזמים שונות מאלו של קרנות הון סיכון ומשקיעים פרטיים ועשויות להשתנות ממסלול למסלול.
לאנשים שבוחנים את הבקשה, ואחריהם אלו שמחליטים האם לתמוך במיזם יש תפקיד לא פשוט – הם צריכים לבחור בין הרבה פרויקטים טובים את אלו שמתאימים ביותר לקריטריונים ולאמות המידה.

משנה לשנה כמות הבקשות הולכת וגדלה, ולרוב התקציב לא עולה, וזה אומר שהתחרות נהיית קשה יותר.

בדרך לגיוס מימון לסטרטאפים ממקורות ממשלתיים עוצרים וחושבים!

לכן, כשאתם מחליטים להגיש בקשה למימון מרשות החדשנות חשוב לזכור קודם כל שאי אפשר להסתפק במצגת מרשימה, רקורד או יכולת המכירה שלכם אלא כדאי לקחת בחשבון כמה דברים:
1. תוכנית הפיתוח והשקעה בכתיבת הבקשה חשובים לא פחות מהסיפור או מקורות החיים של צוות המייסדים
2. אמות המידה ודרישות המסלול עוזרות להבין "מה מחפשים"
3. חדשנות טכנולוגית היא המפתח – חשוב להראות היכרות עם הצורך בשוק והפתרונות הקיימים, הבנה של האתגרים, הפתרונות המוצעים ולהציג תוכנית פיתוח מסודרת שכוללת אבני דרך מוגדרות היטב

דרך העבודה שלנו והליווי בגיוס המימון כוללים:

01

שלב האנליזה

בשלב הזה אנחנו משקיעים בלימוד וניתוח הפעילות של הלקוח, מיפוי ולמידה של השוק והפתרונות הקיימים הן מבחינת טכנולוגית והן בהיבט המוצרים הקיימים בשוק.

לשלב זה מספרת מטרות:
• איתור ערוצי המימון המתאימים ביותר לפעילות החברה;
• הגדרת הנושאים המתאימים לתמיכה בהתאם לערוצי המימון שנמצאו;
• בנייה של הצעת הערך הייחודית ללקוח.

02

שלב הסינתזה

סינתזה – איסוף, ריכוז ועריכת הנתונים הנדרשים, המידע והחומרים השונים שקיימים אצל הלקוח או ממקורות מידע שונים. כל אלה ישמשו אותנו לכתיבת בקשה מיטבית. בשלב הזה נקיים לא מעט פגישות וגם נבקש לשמוע מכם את כל מה שידוע לכם כחלק מתיקוף שוק שביצעתם, מהן אבני הדרך המתוכננות ומהי התוכנית עד לאבן הדרך המימונית הבאה.

03

הגדרת התוכן

הגדרת התוכן והמבנה של התכנית שתוגש לגוף התומך, ובניית התקציב לתוכנית בשיתוף פעולה עם הלקוח – בשלב זה נעבוד על התוכנית בראשי פרקים ונוודא שהיא נאמנה למטרות שהוצבו. בנוסף, נפרוט לפרטים את התקציב המתוכנן ונתאים אותו לדרישות הגוף התומך, וכמובן נוודא שהוא כולל את כל הדרוש כדי להגיע לאבן הדרך המתוכננת. השלב הזה כולל את עיקר הכתיבה של הבקשה והכנת שאר חומרי ההגשה, בהתאם לדרישות המסלול.

04

סטוריטלינג והכנה לבדיקה מקצועית

לאחר הגשת הבקשה נתחיל בהכנה של מצגות, טבלאות, ומידע משלים שנדרש למפגשי הביקורת המקצועית והפיננסית מטעם הרשות הרלוונטית. בשלב זה נבנה ביחד איתכם נרטיב מקורי שידגיש את הערכים הייחודיים שלכם, יציג את היתרונות והחוזקות של הפרויקט שלכם בצורה אפקטיבית וישאיר חותם. התוצרים של שלב זה יחד עם תהליך ההכנה שלנו, יוכלו לשמש אתכם גם בפיצ'ינג עתידי בפני משקיעים ויעזרו לכם להשתפשף.

05

ליווי שוטף בתקופת האישר

ליווי שוטף בתקופת האישור, כולל הגשת הדו"חות הכספיים והטכנולוגים לטובת ניצול מקסימלי של המענק שאושר. 

גם לאחר קבלת אישור התמיכה, יש חשיבות להגשת דוחות הביצוע המדויקים בהתאם לדרישות והנהלים, ובהתאמה לפרויקט ולהתקדמות בביצוע, כדי לוודא מיצוי מלא של המענק המובטח.

graphicCreated with Sketch.

רוצים לקבל עוד פרטים על השירות?
מעוניינים לקבל ליווי בגיוס מימון לסטרטאפים ממקורות ממשלתיים?

לחצו כאן ליצירת קשר

מפרט מסלולים עיקריים של רשות החדשנות

קרן המו"פ

מנגנון התמיכה העיקרי של רשות החדשנות לחברות שמבצעות מחקר ופיתוח יישומי (כלומר של מוצרים או טכנולוגיות מסחריות). המסלול מציע תמיכה בשיעורים של 20%-50% מהתקציב המאושר, לתאגידים מסטארטאפים ועד חברות בוגרים בכל תחומי הטכנולוגיה (פיתוח חומרה, תוכנה, תקשורת, מערכות מורכבות, מדעי החיים, מכשור רפואי, סייבר, IOT, פינטק, קלינטק, ועוד). המסלול מציע תנאים מועדפים ליזמות של נשים, חרדים וערבים וכן לחברות שנמצאות באוזרי פיתוח. המסלול הוא מסלול תחרותי, כשהקריטריון המוביל הוא חדשנות טכנולוגית. קבלת התמיכה מרשות החדשנות מהווה תו איכות שמקלה על גיוס השקעות פרטיות בהמשך הדרך.

בקשות בתקציב של עד 15 מיליון ₪ ניתן להגיש במשך כל השנה. בקשות בהיקפים גדולים יותר מוגשות במסגרת קול קורא שמתפרסם לקראת סוף השנה האזרחית.

מו"פ בתעשיית הייצור – מופ"ת

המסלול פונה למפעלי תעשייה שמעוניינים להטמיע תהליכי חדשנות טכנולוגית במפעל, בפיתוח ושיפור תהליכי ייצור, שיפור מוצרים קיימים ופיתוח של מוצרים חדשים. נוסף על התאמת אמות המידה לענפי התעשייה המסורתית והמעורבת, המסלול מציע תנאים מועדפים לחברות שעומדות בתנאי הסף, כגון פטור מתמלוגים ושיעורי תמיכה גבוהים יחסית. בנוסף, כחלק מהמסלולי ניתן לקבל מימון ליועצים טכנולוגיים לטובת תהליך מקדים ("מכינת מו"פ").

פיילוטים

מגוון מסלולים לתמיכה בתוכניות הרצה ובשלבים מתקדמים של מו"פ יישומי (ללא תכולות מו"פ משמעותיות). מסלולים אלו מופעלים בשיתוף משרדים ממשלתיים שונים ומיועדים ליישומים בתחומי הפעילות של המשרדים הרלוונטיים: הגנת הסביבה, בריאות דיגיטלית, תקשורת 5G, חקלאות, סייבר ועוד. המסלול מציע תמיכה בשיעורים של 20%-50% וכן סיוע רגולטורי מצד המשרד הממשלתי הרלוונטי לביצוע תוכנית ההרצה ובקבלת התוויה רגולטורית למוצר שיפותח. ההגשה למסלולים אלו מבוצעת במסגרת קולות קוראים שמפורסמים מעת לעת.

מסלול Seed

מסלול לתמיכה בסטארטאפים שנמצאים בשלבי פיתוח מוקדמים של מוצרים או טכנולוגיות בתחומים שבהם נדרש חינוך שוק, זמן הטמעה ארוך או רגולציה מחמירה, אשר מקשים לגייס השקעות פרטיות. המסלול מציע מענק משלים להשקעה שתגויס מקרן הון סיכון, כך שחלקה של רשות החדשנות יעמוד על 40% מסך ההשקעה ולא יותר מ-3.5 מיליון ₪. המסלול מיועד לחברות שגייסו עד 5 מיליון ₪ וכבר חתמו על מזכר הבנות (MOU) עם משקיע הון סיכון מנוסה.

חממות טכנולוגיות ומעבדות חדשנות

שני מסלולים שמיועדים ליזמים וחברות סטארט-אפ שמעוניינות לפעול תחת מסגרת תומכת, שמציעה בנוסף להשקעה גם תשתית תומכת, גישה לידע ולמומחיות טכנולוגית ו/או עסקית שיווקית בתחום הפעילות הרלוונטית. החממות/מעבדות נבחרות במכרז ופועלות בזיכיון למשך מספר שנים. התמיכה הכספית במסלולים אלו עומדת על 85% מהתקציב בשנה הראשונה (עד תקרת תקציב של 1 מיליון ש"ח במסלול מעבדות לשנה הראשונה ו-1.5 מיליון ש"ח בחממות עבור תקופת הפעילות הראשונה – עד שנתיים), כשיתרת התקציב מגיעה מהגוף התומך. הגשת הבקשה למסלול זה מתבצעת לאחר הסכמה על עניין משותף בין היזמ/ים למסגרת התומכת.

מסלול תנופה

מסלול לתמיכה במיזמים טכנולוגיים בראשית הדרך, באמצעות מענק התחלתי לטובת גיבוש הרעיון הטכנולוגי והגעה להוכחת ישימות טכנולוגית ו/או עסקית. המסלול מאפשר ליזמים שעדיין לא הקימו חברה להגיע לאבן דרך שתאפשר להחליט האם כדאי להמשיך בפיתוח המיזם ולגייס הון פרטי או למצוא שותף עסקי, מבלי לסכן הון עצמי משמעותי. התמיכה הכספית היא בשיעור של עד 200 אלף ₪ בשיעור של 85% לתקופה מקסימלית של שנתיים. מיזמים בתחומים של Bio-Convergence (שילוב של מדעי החיים והנדסה, פיזיקה, ננו-טכנולוגיה, ביולוגיה חישובית, מדע חומרים ועוד) יכולים לקבל בשיעור כפול – עד 200 אלף ₪ (85% מהתקציב) בשנה למשך שנתיים.

מסלול מימ"ד – מו"פ דואלי צבאי, בטחוני ומסחרי

מסלול לתמיכה בפיתוח של טכנולוגיות שנמצאות בשלב טרום-מוצרי והן בעלות יישומים דואליים, המהווים מצד אחד תרומה לביטחון המדינה ומצד שני בסיס לפוטנציאל כלכלי. המסלול משותף לרשות החדשנות, משרד האוצר ומפא"ת (משרד הבטחון).
המסלול מיועד לחברות בכל הגדלים, ומציע מענק בשיעורים של 55% (66% במקרים שיש אימפקט משמעותי) מתקציב מקסימלי של 5 מיליון ₪.

תכנית Horizon Europe

תוכנית של האיחוד האירופי שפועלת לתמיכה במחקר ופיתוח ובקידום של שיתופי פעולה בין גופים שונים (אקדמיה, מכוני מחקר, ארגונים ציבוריים וחברות פרטיות) בין מדינות חברות באיחוד ומדינות שותפות (בהן ישראל). Horizon Europe (HEU) היא תוכנית מסגרת שמהווה את הפלטפורמה הגדולה (תקציב כולל של כ-100 מיליון יורו בעולם למימון מו"פ כמו גם מחקרים ופעילויות שונות לקידום חדשנות טכנולוגית וחברתית בתחומי פעילות מגוונים. מנגנון התמיכה המרכזי במסגרת HEU הוא בהקמת מאגדים שמורכבים מגופים שונים שמתאגדים לביצוע מחקר ופיתוח במענה לקולות קוראים שמתפרסמים על ידי HEU. שיעורי התמיכה בתוכנית גבוהים מאוד ביחס לרשות החדשנות, ונעים בין 87.5% ל-125% ולא כוללים חובת תמלוגים. התקציב המקסימלי מתפרסם בנפרד עבור כל קול קורא. התחרות במסלול זה גבוהה, ולכן יש חשיבות גדולה למציאת שותפים נכונים בעלי ניסיון וידע וכן ביצירת סינרגיה בין החברות במאגד.
במסגרת התוכנית מופעל גם אקסלרטור EIC המיועד לחברות קטנות ובינוניות פורצות דרך וכן מסלולים נוספים במימון משותף של רשות החדשנות והאיחוד האירופי. צרו איתנו קשר לפרטים נוספים ובחינת התאמה.

רוצים להצליח יותר? דברו איתנו!

יצירת קשר מהירה

לקבלת עצה או יצירת קשר השאירו פרטים

פגישת היכרות

לקביעת פגישת היכרות לחצו כאן

דילוג לתוכן