מנטורינג למנהלים: 12 סיבות למה בכלל צריך מנטור

מה עושים כדי בכל זאת להגיע לניצחון כשיש תחושה שאנחנו כבר לא באותו המשחק? כנראה שהגיע הזמן לצאת למחנה אימונים, ללמוד איך לכדרר גם בתקופה המאתגרת הזו, לצאת לעונה עם מאמן חדש ולנצח גם את העונה המאתגרת הזו! מנטורינג למנהלים הוא המפתח להצלחה בעידן הניהול המורכב של ימינו.
5 סיבות שאתם צריכים מנטורינג למנהלים

מנטורינג למנהלים. בהחלט, גם מנהלים צריכים מנטורינג!

מנהלים נהנים משכר גבוה, תגמולים מפנקים עם הגעת החברה ליעדים שאפתניים וכן שלל הטבות מגוונות. אבל לא הכל דבש. בתקופה מאתגרת של ריביות עולות, אי יציבות גיאופוליטית משפיעה על הכלכלה העולמית וחברות רבות נקלעות לקשיים תזרימיים וניהוליים.
אז מה עושים כדי בכל זאת להגיע לניצחון כשיש תחושה שאנחנו כבר לא באותו המשחק?

כנראה שהגיע הזמן לצאת למחנה אימונים, ללמוד איך לכדרר גם בתקופה המאתגרת הזו, לצאת לעונה עם מאמן חדש ולנצח גם את העונה המאתגרת הזו!

מקור המילה מנטור מהמיתולוגיה היוונית
מנטור היה חברו של אודיסאוס והחונך של טלמאכוס. אבל למה דווקא באותה העת היה צורך בחונך?
בדיוק בתקופה הקשה של מלחמת טרויה, כאשר אביו של טלמאכוס – אודיסאוס היה צריך לצאת למלחמה (כזו שארכה כ-9 שנים) ולנצח, השאיר אודיסאוס את בנו לחונך על מנת שישגיח עליו וינחה אותו בקונפליקטים מורכבים וידע לכוון, לאזן, לדחוף או להאט כשצריך.

ריכזנו עבורכם 12 סיבות המסבירות למה אתם צריכים מנטורינג למנהלים (רק 12. יש הרבה יותר)

מנטורינג למנהלים

1. מנטור או סדנת ניהול, ובעצם מה ההבדלים? 🤷
סדנת ניהול לעיתים רבות כוללת מספר מפגשים מוגבל שבו נפגשים מספר מנהלים מתחומים שונים או מתעשייה מסוימת ובה מועברים עקרונות ניהוליים, סגנונות ניהול שונים וקווים מנחים לניהול המבוסס על מתודולוגיות נפוצות של ניהול של המאה ה-20, חלק מסדנאות אלו יכולות להתקיים במסגרת החברה עצמה וכן מעניקות תעודת הכשרה למנהלים. ייתכן שסדנאות אלו נותנות לנו כלים טובים אבל בחלקן עלולות להיות חסרות מיקוד – הן מבחינת הצרכים הספציפיים של החברה מצד אחד והן לגבי היכולות האישיות של המנהל מצד שני. עבודה מול מנטור, כזה עם ניסיון מתעשיות שונות, עם רקע חשבונאי וניהולי רב, משפרת את כישורי הניהול באופן פרטני ומותאם לצרכי המנהל עצמו.
אנחנו באלדר יועצים יכולים להתייחס נקודתית לכל התחומים: מימון, תפעול, שיווק, משאבי אנוש, ניהול, סוגיות עסקיות וכלכליות, התפתחות המודל העסקי וכו'. נוכל לתת מענה, הכוונה ופתרון על סמך הניסיון המגוון שלנו (ליווינו מאות עסקים, חברות, מנהלים ויזמים) וכשאין לנו את התשובה, נמליץ על אנשי מקצוע המתמחים בתחום.

 

2. מה אתם באמת מצפים כמנהלים לחוות בתהליך המנטורינג?💁🏼
אין תפריט קבוע למנטורינג מוצלח.
תהליך מנטורינג מוצלח, יהיה תהליך המאפשר לפתוח באופן כן ואמיתי את האני הפנימי שלך ולכן ניתן לצפות כי הוא ישתנה בין מנהל למנהל, תוך הסתייעות ביכולת המנטור למשב, להציג זווית ראייה נוספת ובעיקר מעודדת ולא מבקרת. להלן מספר נקודות שאתם רוצים לוודא לפני שאתם מתקדמים מול המנטור הפוטנציאלי שלכם:

● בהירות בתכולת ההצעה של תהליך המנטורינג, מה נקבל ומה לא נקבל
● מהם התכנים אשר יועברו בתהליך, מה למעשה אתם תדעו שלא ידעתם עד כה
● האם הלו״ז של התהליך ריאלי? מתי אתם צפויים להתחיל לראות שינויים או תוצאות
● מנטור למנהלים עלול להיות לעיתים ביטוי כללי, אתם רוצים לוודא שהמנטור יודע לעבוד גם עם האתגרים שאתם חווים בענף שלכם
● המלצות – הקדישו זמן לדבר עם מנהלים אחרים שעברו תהליך עם אותו המנטור

 

3. אתה מאיר את הדרך להצלחה 🪄 👀
“’cause in a sky full of stars, I think I see you״ (Coldplay)

למה מנטור נבחר לחנוך את בנו של אודיסאוס? למה דווקא הוא ולא אחר? על פי הארוורד במאמר ״כמו אבא: על מנטורים ומלכים באודיסאה״ החונך והחניך צריכים לעבוד על בסיס התאמה והסכמה חברתית וליצור קשר הדומה לאב ובנו, דמות המכניסה אדם פחות מנוסה לעולם הכשירות המקצועית.
מנטור טוב למנהלים, רואה את המנהל גם בניואנסים הכי קטנים: מנטור כזה יידע לקרוא את שפת הגוף של המנהל, את סגנונו, את חיתוך הדיבור, את ניסיונות הריצוי / ההתעקשות / הלוחמנות או הכניעה ויידע לנווט את המנטי נכון יותר, בדרך שלו להצלחה.

 

4. כאן באים ״לתת עבודה״ 🦾

מנטורינג למנהלים


כל המטרות שהמנהל יגדיר לעצמו מצריכות מאמץ. תהליך מנטורינג איננו סשן של שיחות עידוד או שיחות חולין. במהלך התהליך אנחנו נרצה להגדיר מטרות ענייניות עם יעדים, צריך לעשות עבודה ולצאת מאזור הנוחות כדי לגרום לדברים לקרות ולהגיע לתוצאות שאנחנו נרצה להשיג.

מנטורינג למנהלים שונה מתהליך של אימון ובוודאי שונה מאימון בקבוצה. העבודה הנכונה והמדויקת באופן אישי בסשנים של אחד על אחד, מאפשרת למנהל (המנטי) להגיע לתוצאות מהירות יותר, מדויקות יותר להתמודד נכון יותר עם האתגרים האישיים שלו.

 

5. לפתח מתודולוגיה 📊

כדי להצליח צריך שיטה, מתודולוגיה. הרנדומליות של החיים לא מובילה אותנו לתוצאות עקביות. הכוונה והתמדה חסרת פשרות – דווקא כן. 

עם מנטור מתאים ובעל ניסיון, תקבלו ״מתכונים״ להצלחה, שיטות אשר יושמו והוכחו חד משמעית כשיטות מובילות לשינוי, שיפור היכולות והתוצאות העסקיות, אם זה חברות סטארט-אפ, מפעלי ייצור, היי-טק או מסעדנות, חפשו את המנטור שמכיר את התחום שלכם ומכיר את המתודולוגיות המומלצות ויידע לכוון אתכם בנתיב אל ההצלחה. מנטור שיודע על מה הוא מדבר מניסיון מוכח, שראה חברה אחת או שתיים (או מאתיים) ויודע לתת לכם פידבק על בסיס ביצועים קודמים. השילוב של השיטה הנכונה עבורכם יחד עם משימתיות והתמדה, יביא את השינוי המיוחל.

 

רוצים לצמוח אישית ועסקית? צרו איתנו קשר

 

 

6. שעון מעורר – להזיז את מה שלא זז. כבר הרבה זמן ⏰

אתם רוצים להניע תהליך של ארגון מחדש בחברה? או שאתם כבר המון זמן לא רואים התקדמות אצל אחד הצוותים שלכם, למרות שמדובר באנשים חכמים ואיכותיים, הדברים לא זזים. פעמים רבות הבעיה טמונה בכך שלא שמתם לב לכך שיש אינדיבידואל שאינו רוצה להיות חלק מהצוות, או שקיימת בעיה טכנית שאף אחד לא רוצה להציף אותה מסיבות שונות. עם המנטור הנכון תוכלו לגשת לבעיה, להבין עד הסוף איך ולמה הדברים אינם מתקדמים כפי שציפיתם ולפתור את הנושא.

 

7. יש עוד מטלות שצריך להשלים חוץ מעבודה📚🏃👪

בואו נשים את הסרטונים המצחיקים על  work life balance בצד. בואו נשים את הדברים הבאמת חשובים על השולחן. יש יעדים לחברה ויש את היעדים האישיים שלכם – פיתוח ידע מקצועי, זמן איכות עם המשפחה ואפילו הכשירות והחוסן הנפשי והפיזי שלכם. אולם, האם יעדים אלו באמת יכולים להיות מנותקים לחלוטין אחד מהשני? כנראה שלא, גם להגעה שלכם ליעדים האישיים, יכולה בהחלט להיות השפעה על יעדי החברה. עובד עם חוסן נפשי, בריאות טובה ואושר פנימי, יניע טוב יותר את החברה קדימה…

 

8. ללמוד מי אתם, ולא דרך המדיה החברתית 🪞

כמנהלים, אתם נדרשים לתת פידבק מדי יום, על הפעילות של עובדי החברה, המחלקות השונות ועוד. זה צריך להיעשות באופן רגיש ונחוש, כזה שיצליח להניע את העובד להמשיך ולתת את ה-100% שלו, מתוך הכרה בכישוריו ועבודה שהוא עושה מדי יום. משימה קשה לא? אבל מי נותן לכם את הפידבק על מי שאתם? מה החוזקות שלכם והחולשות שיש לכם? מי יניע אתכם להשתפר? 

האם זה המנהל הישיר שלכם? הדירקטוריון? האם הם באמת מכירים אתכם מספיק לעומק, בשביל לתת לכם פידבק על היכולות? האם אתם מוכנים לשמוע משובים כנים מהם? זה המקום שבו מנטור נכנס לתמונה. הוא יגרום לכם להבין טוב יותר מי אתם, יציג לכם תמונה שלא תמיד אתם רואים ממי שמכיר אתכם, תמונה שלא נוטה לצד זה או אחר, לא צבועה בורוד או בשחור. תמונה שמגיעה ממקום ניטרלי ובונה.

 

9. לפתח אלרגיה לדחיינות 🤧

– להתמהמה עם הצעת מחיר ללקוח פוטנציאלי

– להתעסק בעיצוב או בנראות של דו״ח שאף אחד כנראה לא יקרא

– לענות לתגובות מלפני חצי שנה בסושיאל מדיה בערוץ שכמעט אף אחד לא נמצא בו

– להתמקד בשיפורים מינוריים בשירות או במוצר שלכם שלא משפיעים על המשתמשים

– לעדכן את הצבע של כפתור צור קשר כאשר התוכן באתר האינטרנט שלנו לוקה בחסר

ביום-יום שלנו אנחנו חיים בעולם מרובה משימות. ריבוי המשימות הללו גורם לעיתים לאיבוד הקשב ותשומת הלב לדברים החשובים. כתוצאה מכך, לא פעם ולא פעמיים אנחנו מפתחים אלרגיה לביצוע משימות או מטלות בעדיפות גבוהה, פוטרים את הקול הפנימי שלנו בטענה של ״יש דברים אחרים לעשות״, כאלה שבדרך כלל קלים יותר ומהירים לסיום. 

עם מנטור נכון, אתם יכולים ללמוד להתחיל את היום שלכם עם המשימות שמזיזות את המחט, כאלו שיעזרו לכם לתעדף את הדברים הנכונים, מבלי להקשיב לקול הפנימי שמעודד תיעדוף של low hanging fruit.

 

10. לבחור את המנטור שלכם 👌

העולם של היום שופע באפשרויות, כולן נכונות לכאורה עבור מה שמתאים לכם. אז אם כולם מתאימים וטובים לי, מה הטעם בכלל לחפש?

המנטור הנכון הוא כזה שבאמת יעשה אימפקט ויביא תוצאות. לאו דווקא זה שיש לו הכי הרבה פרסומות. חשוב להצליח ליצור איתו דינמיקה אישית שאי אפשר לייצר באופן מלאכותי. המסע שעוברים עם מנטור אינו ״הליכה בפארק״, יש עליות ויש מורדות ומדובר במערכת יחסים לכל עניין ודבר, ולכן אתם צריכים למצוא את ההתאמה הנכונה ביותר עבורכם. לא בהכרח תהיה זו האופציה עם הכי הרבה לייקים בפייסבוק, זה שקראתם עליו הכי הרבה המלצות או אפילו זה שכרגע שמעתם אותו ברדיו מספק לכם טיפים לניהול נכון.

 

11. להכיר תודה על מה שיש 🙌

אולי לחלקנו זה יהיה החלק הכי מאתגר, הכי מורכב והכי קשה, המנטור הנכון יעזור לנו להבין שאנחנו צריכים להודות על מה שיש, לקבל את עצמנו בצורה הכי פשטנית ולהגיד תודה. 

על מה תודה? על קריירה, על תוצאות עסקיות, על התהליך שאנחנו עוברים כל אחד עם עצמו כדי להבין את מהות התפקיד, על הסביבה האוהבת והתומכת. קל לשמוע אבל לא תמיד קל להפנים.

 

12. תפקיד בכיר, לבנות ארגז כלים ויכולות ייחודי 🤷
עולם העבודה של היום, מאתגר יותר מאי פעם. מספיק להסתכל רק על טווחי הגילאים כדי לזהות את אחד האתגרים הגדולים ביותר – דור המיליניאלס, הבומרים, דור ה- X או דור ה- Z, כולם עם סגנון עבודה שונה, השקפות שונות על שילוב החיים והעבודה, חוזקות וחולשות שונות.

אז איך גורמים לכולם לעבוד יחד בהרמוניה? איך מניעים את הארגון בכיוון הנכון?

 

תפקידי הניהול הבכירים מצריכים יכולות ייחודיות שלא בהכרח נרכשו בעבר, והן שעומדות בבסיס ההצלחה וההתנהלות האופטימלית. בדיוק עבור מטרה זו אנחנו קיימים.

רוצים להצליח יותר? דברו איתנו 

קטגוריות מובילות

לקבלת עצה או לקביעת פגישת היכרות, צרו קשר!

אנו, באלדר יועצים, מומחים במתן ייעוץ עסקי לעסקים קטנים ובינוניים, עמותות וחברות, באמצעות פתרונות עסקיים וכלים מקצועיים שיאפשרו לכם להצליח בעתיד ללא עזרתנו…

קטגוריות

מאמרים אחרונים

דילוג לתוכן